Прем’єрка Данії закликала НАТО не втомлюватися від війни в Україні

Прем’єрка Данії закликала НАТО не втомлюватися від війни в Україні

14:44 Жовтень 9, 2023

Політика 933 2 хвилини

Magyar

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен закликала країни Північноатлантичного альянсу залишатися поруч з Україною у її протистоянні російській агресії.

Про це вона заявила у понеділок під час виступу на Парламентській асамблеї НАТО у Копенгагені, передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

“Ми повинні бути з Україною до кінця. Ніхто з нас не може стверджувати, що втомився від війни, поки Україна продовжує невтомну боротьбу. Давайте вирішимо, що втоми від війни не буде в нашій трансатлантичній спільноті”, – сказала Фредеріксен.

Вона також заявила, що російський президент володимир путін прорахувався, вважаючи, що слова підтримки України з боку НАТО “залишаться лише словами”.

“Українські солдати воюють нашою зброєю, нашими танками, нашими ракетами, і незабаром Україна також літатиме на наших F-16”, – наголосила Фредеріксен.

Вона закликала представників інших країн Альянсу розширити коаліцію, яка постачатиме винищувачі Україні та забезпечує необхідну підготовку пілотів.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня