Україна свідомо приховує час початку контрнаступу, - генштаб Естонії

Україна свідомо приховує час початку контрнаступу, - генштаб Естонії

12:23 Червень 3, 2023

Політика 982 2 хвилини

Magyar

Україна, судячи з усього, навмисно приховує час початку контрнаступу, тим самим намагаючись збити російських окупантів з пантелику, примусити їх до оборони і перешкодити їм захопити ініціативу.

Такої думки дотримується генштаб сил оборони Естонії, повідомляє ERR.

Там зазначили, що українські, російські та міжнародні джерела відрізняються “фальстартами” у зазначенні дат можливих активних дій України. Одночасно з цим бойові дії ведуться по всій лінії фронту, також ідуть бої місцевого значення.

Українці продовжують створювати підґрунтя для подальших дій: вони намагаються зайняти кращі позиції, порушити управління і логістику військ противника, знищувати техніку, яка могла б зашкодити наступу – насамперед протиповітряну оборону, артилерію, танки, зазначає Генштаб Сил оборони Естонії.

Там також відзначають зниження кількості атак російських сил на сході України на добу з лютого цього року, причому після 19 травня росіяни ще сильніше знизили свою активність та здійснюють перегрупування.

“Найімовірніше, цього року рф сконцентрується на повному захопленні Донецької області. У зв’язку з цим, імовірно, не пізніше осені росіяни чинитимуть сильний тиск на українські позиції на лінії Часів Яр – Сіверськ – Торське”, – йдеться у повідомленні.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня