«Великий» наступ Росії став «пшиком», але вона має сили воювати ще кілька років, – ГУР

«Великий» наступ Росії став «пшиком», але вона має сили воювати ще кілька років, – ГУР

08:49 Березень 31, 2023

Політика 747 2 хвилини

Magyar

Анонсований росіянами “великий” наступ у підсумку виявився “пшиком”. Однак країна-агресор все ще має ресурсів на ведення війни у 2023 році та, можливо, у 2024-му.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Черняка в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Нині ми бачимо, що російська армія виявилася нездатною вести стратегічні наступальні операції. Анонсований пропагандою впродовж кількох місяців так званий “великий наступ” обернувся для Росії “пшиком” – вони не отримали жодного значущого результату”, – заявив Черняк.

За його словами, зараз ворог прагне будь-що досягти виходу на адміністративні рубежі Донецької та Луганської областей. Однак українські сили своєю чергою планують і здійснюють ефективні контрзаходи, що завдавали б максимальних втрат для окупантів.

“Якщо говорити про інерційний сценарій, тобто такий, коли зберігатиметься нинішня інтенсивність бойових дій, то наявних ресурсів у росіян вистачить на ведення конвенційної війни у 2023-му та, можливо, у 2024-му році”, – вважає Черняк.

Втім, він зауважив, якщо ж посилити санкційний тиск, то критичні труднощі в держави-агресора розпочнуться раніше.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня