Президентка Єврокомісії: кліматичний саміт не приніс очікуваних результатів

Президентка Єврокомісії: кліматичний саміт не приніс очікуваних результатів

14:13 Листопад 22, 2022

Політика 1385 3 хвилини

Magyar

За словами президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, 27-ма щорічна зустріч Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату (COP27) не принесла очікуваних результатів ані в частині зобов’язань щодо поступового скорочення викидів через використання викопних палив, ані зобов’язань щодо пом’якшення кліматичних змін.

Урсула фон дер Ляєн у своїй заяві, оприлюдненій у неділю за результатами кліматичного саміту, який відбувся в Шарм-ель-Шейху в Єгипті, підкреслила, що зустріч не виправдала очікувань, «потрібно набагато більше».

«Ми полегшили деякі симптоми, але не вилікували пацієнта», – сказала вона.

Президентка Єврокомісії назвала відрадним той факт, що країни-учасниці домовилися про створення компенсаційного фонду ООН, який надає підтримку найбільш вразливим державам, що найбільше потерпають від зміни клімату. Вона підкреслила, що нова система фінансування «заклала основи для нової системи солідарності між тими, хто потребує допомоги, і тими, хто може її надати».

Урсула фон дер Ляєн також відзначила, що кліматичний саміт зберіг цілі Паризької угоди про захист клімату 2015 року.

«ЄС і надалі буде дотримуватися цього курсу, особливо через Європейську зелену угоду та свою програму REPowerEU для спільних європейських дій щодо більш доступної, безпечної та стійкої енергії, тому що важливо зберегти цілі Паризької угоди», – зазначила президентка Єврокомісії.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у повідомленні, опублікованому в неділю у Twitter, назвав досягнуті результати невтішними і написав, що було зроблено занадто мало кроків для обмеження потепління до 1,5 градуса.

«Цього недостатньо, потрібно більше», – зазначив прем’єр. Водночас він визнав, що конференція ООН зробила значний крок для допомоги країнам, які найбільше страждають від кліматичних змін. Однак додав, що для прискорення досягнення цілей, пов’язаних із кліматом, потрібна подальша наполеглива робота.

(MTI)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня