Юридично можливо: Рютте про дозвіл на далекобійні удари по рф

Юридично можливо: Рютте про дозвіл на далекобійні удари по рф

17:50 Жовтень 12, 2024

Політика 67 3 хвилини

Magyar

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте знову каже, що питання використання далекобійної зброї по цілях на території рф – це справа конкретного союзника, який цю зброю постачає, але зазначає, що юридично для цього є всі підстави.

Так у четвер у Лондоні після тристоронньої зустрічі за участю президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера він відповів на запитання журналістів щодо можливості дозволити використовувати далекобійну зброю, щоб вражати цілі на території країни-агресора.

„Насамперед це справа окремих союзників, вирішувати, як може бути використана зброя, яку вони постачають в Україну. Юридично це можливо, тому що юридично Україна має право використовувати свою зброю, якщо вона може вражати цілі в росії, якщо ці цілі становлять загрозу для України. Але чи будуть це робити окремі союзники, зрештою, завжди залежить від них”, – сказав генсек НАТО.

За його словами, це питання також обговорювали під час цієї тристоронньої зустрічі. „Ми сьогодні це обговорювали. Але, зрештою, це залежить від окремих союзників”, – повторив Рютте.

Відповідаючи на уточнювальне запитання журналістів, чи підтримує він використання зброї по цілях у росії, генсек НАТО знову зазначив, що „юридично це можливо”. „Юридично для цього є підстави. Але тепер ви запитуєте не лише про законність, а й пов’язуєте це з однією конкретною зброєю. І це не моя справа. Це, зрештою, справа окремих союзників”, – пояснив свою позицію Рютте.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня