Зеленський на шляху до України відвідав Ірландію і зустрівся з прем'єром Гаррісом

Зеленський на шляху до України відвідав Ірландію і зустрівся з прем'єром Гаррісом

13:37 Липень 15, 2024

Політика 440 3 хвилини

Magyar

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс під час зустрічі обговорили подальше співробітництво, підготовку до укладення двосторонньої безпекової угоди, питання повернення незаконно депортованих у Росію українських дітей і можливу допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

“На шляху до України провів зустріч із прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом”, – написав президент України в телеграм-каналі в суботу.

Зеленський повідомив, що вони з прем’єром Ірландії обговорили підтримку України, продовження співпраці в розмінуванні та кібербезпеці. “Поспілкувалися про наступні кроки для реалізації рішень за результатами Саміту миру та обговорили зусилля, необхідні, щоб посилити увагу світу до теми незаконно депортованих Росією дітей”, – додав президент.

“Дякую Ірландії за підтримку Саміту миру в Швейцарії! Дякую Прем’єр-міністру за велику особисту увагу та залученість до зусиль із повернення дітей додому”, – наголосив Зеленський.

На сайті президента за підсумками цього візиту повідомляють, що Зеленський подякував прем’єру Ірландії за співчуття, висловлені з приводу російської атаки на дитячу лікарню “Охматдит” у Києві, і сказав: “Ми були б дуже вдячні, якби ви взяли на лікування до Ірландії українських дітей, які мають онкологічні захворювання і не можуть продовжувати лікування в Україні”. Під час зустрічі президент також наголосив на потребах України в будівництві укриттів для навчальних закладів.

Повідомляється також, що сторони домовилися про цьогорічний візит прем’єр-міністра Ірландії до Києва та можливе підписання двосторонньої безпекової угоди під час візиту Гарріса до української столиці.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня