Україна запровадила загалом 324 стандарти НАТО

Україна запровадила загалом 324 стандарти НАТО

13:51 Липень 8, 2024

Політика 565 2 хвилини

Magyar

Міноборони, ЗСУ та інші складові сектору безпеки і оборони України на початок липня впровадили 324 стандарти НАТО та прийняли 23 нові стандарти у першому півріччі 2024 року. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк зазначив, що впровадження стандартів НАТО передбачене Планом пріоритетних дій уряду на 2024 рік. У межах пакета Цілей партнерства Україна-НАТО до 2025 року повинні бути впроваджені 218 стандартів Альянсу. Станом на липень 2024 року Україна прийняла вже 190. 

До того ж, із власної ініціативи Україна впровадила ще 134 стандарти.

Стандарти НАТО стосуються експлуатації озброєння та військової техніки, безпеки зберігання боєприпасів і вибухових речовин, управління військами, застосування комунікаційних та інформаційних систем, якості товарів, інженерного, авіаційного і медичного забезпечення тощо.

Нині в НАТО діють 1150 стандартів, що постійно переглядаються і оновлюються.

“Україна також розпочинає запровадження стандартів НАТО, передбачених Переліком початкових вимог взаємосумісності з НАТО для України, підписаним генсеком НАТО”, – зазначив Гаврилюк.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня