Столтенберг розповів про наслідки поразки США і НАТО в Україні

Столтенберг розповів про наслідки поразки США і НАТО в Україні

12:55 Липень 8, 2024

Політика 754 3 хвилини

Magyar

Китай допомагає Російській Федерації у війні проти України. Ймовірний успіх Кремля у війні, може підштовхнути Пекін на аналогічні агресивні дії в Азії.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю чиновника телеканалу СBS.

Він зазначив, що війна в Україні демонструє тісний зв’язок Росії з Китаєм, Північною Кореєю та Іраном. На думку генсека, Китай є головним провідником російської військової агресії проти України, а президент Сі Цзіньпін та президент Путін “хочуть, щоб НАТО і Сполучені Штати зазнали поразки в Україні”.

Столтенберг зазначив, що якщо Путін переможе в Україні, “це не лише підбадьорить президента Путіна, але й підбадьорить президента Сі”. І нагадав слова прем’єр-міністра Японії, що нинішні події в Україні можуть статися в Азії завтра.

“Отже, це демонструє, що НАТО важливий для Сполучених Штатів й у відносинах з Китаєм, адже США – велика країна. Однак у НАТО ви маєте те, чого не має жодна інша велика держава, – понад 30 друзів і союзників. США виробляють 25% світового ВВП, а разом з союзниками по НАТО – вдвічі більше, 50% світової економічної та військової могутності. Тому США сильніші у протидії Китаю разом із НАТО”, – сказав очільник Альянсу.

Столтенберг також додав, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідав Москву не від імені НАТО, оскільки різні члени Альянсу по-різному взаємодіють із Росією.

“Так, Орбан відвідав Москву, але це не змінює спільних рішень, які ми ухвалюємо як НАТО”, – сказав генсек.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня