Естонія посилить контроль за вантажами на російському кордоні

Естонія посилить контроль за вантажами на російському кордоні

14:15 Липень 7, 2024

Політика 454 2 хвилини

Magyar

Уряд Естонії ухвалив рішення підвищити ефективність контролю за переміщенням товарів з росії, що підпадають під санкції.

Про це повідомляє пресслужба естонського уряду.

Прем’єр-міністерка Каї Каллас заявила, попри обмеження, на кордоні з росією здійснюються спроби обійти санкції, а новий санкційний пакет ЄС збільшив ризики ще більше. Вона зазначила, що заміна нинішніх вибіркових перевірок, заснованих на оцінці ризиків, на повний огляд вантажів і транспортних засобів дасть владі більшу впевненість у тому, що товари, які могли б підтримати військову машину рф, не перетнуть естонський кордон.

При цьому Естонія продовжить переговори з Фінляндією, Латвією, Литвою та Польщею щодо дії на кордоні єдиних вимог і процедур.

Уряд доручив Міністерству фінансів у співпраці з МВС та іншими відомствами підготувати план дій щодо запровадження повного митного контролю на зовнішніх кордонах Європейського союзу в напрямку виїзду з Естонії.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня