Японія запровадила нові санкції проти десятків фірм із рф, Китаю, Індії

Японія запровадила нові санкції проти десятків фірм із рф, Китаю, Індії

12:16 Червень 21, 2024

Політика 414 2 хвилини

Уряд Японії запровадив санкції проти АЛРОСА, АТ “Туполєв” та керівництва російського Центрвиборчкому. Загалом нові обмеження торкнулися 11 фізичних осіб та 42 компанії з росії.

 Про це йдеться на сайті МЗС Японії, інформує BBC.

Серед фізичних осіб під обмеження потрапили секретар російського ЦВК Наталія Бударіна та ще п’ять членів виборчкому, голова “Тактичного ракетного озброєння” Борис Обносов, директор “Уралвагонзаводу” Олександр Потапов та ін.

Серед компаній під санкції потрапили найбільша у світі алмазодобувна компанія АЛРОСА, російський виробник мікросхем АТ “Мікрон”, а також оборонні компанії.

Крім того, санкції стосуватимуться Челябінського тракторного заводу, Пермського порохового заводу, Арзамаського приладобудівного заводу, двох підприємств зі складу концерну “Алмаз-Антей”.

До китайської частини санкційних списків потрапили сім фірм, через які, за наявними в Японії відомостями, Росія закуповує електроніку. У список санкцій внесли в тому числі китайські Alpha Trading Investments, Guangzhou Ausay Technology і Shenzhen Biguang Trading.

Крім того, санкції запроваджено проти фірм з Індії, Казахстану, Узбекистану та ОАЕ – по одній з кожної країни. Їх звинувачують в обході обмежень, запроваджених проти рф.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня