В США відкрили збройовий завод, який вироблятиме артснаряди для України

В США відкрили збройовий завод, який вироблятиме артснаряди для України

15:38 Травень 30, 2024

Політика 464 2 хвилини

Magyar

У американському місті Мескіт (штат Техас) відкрився новий збройовий завод General Dynamics, який вироблятиме артилерійські снаряди калібру 155 мм.

Про це повідомила пресслужба компанії.

“Завод артилерійських снарядів був спроєктований і спеціально побудований для інтеграції нових, інноваційних виробничих процесів для забезпечення стійких і довготривалих промислових можливостей для наших бійців”, – заявив президент General Dynamics Фірат Гезен.

Видання The New York Times пише, що завод щомісяця вироблятиме близько 30 тисяч снарядів для 155-міліметрових гаубиць, які мають вирішальне значення для військових дій в Україні.

Щоб забезпечити постачання артилерійських розрахунків України, Пентагон поставив за мету виробляти 100 тисяч артснарядів щомісяця до кінця 2025 року. Заводи у Скрентоні та Вілкс-Баррі (штат Пенсільванія) разом виробляють близько 36 тисяч снарядів на місяць, зазначають журналісти.

Підприємство складатиметься з трьох виробничих ліній і забезпечить 350 нових робочих місць, коли вийде на повну потужність у 2025 році.

Ще один завод з виробництва снарядів будується у Камдені (штат Арканзас). Пентагон також планує відкрити на військовому заводі в Айові другу лінію з виробництва снарядів і частково відкрити завод у Парсонсі (штат Канзас).

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня