НАТО поки не може підтвердити участь військ КНДР у війні, - Рютте

НАТО поки не може підтвердити участь військ КНДР у війні, - Рютте

20:10 Жовтень 16, 2024

Політика 0 2 хвилини

У НАТО не має інформації про те, що військові Північної Кореї беруть участь у війні росії проти України.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте, передає Укрінформ.

Відповідаючи на питання про те, чи має Альянс інформацію про логістичні операції з перекидання військ Північної Кореї для їх участі у війні проти України Рютте сказав:

“Я не можу підтвердити такі повідомлення, але очевидно, що вони викликають занепокоєння. Що ми знаємо – це те, що Північна Корея допомагає підживлювати російську агресивну війну проти України. Ми рішуче засуджуємо поглиблення військового співробітництва між росією та Північною Кореєю. Але на цій стадії ми не можемо підтвердити повідомлення, на які ви посилаєтеся”.

Також генсек НАТО додав, що Північна Корея у взаємодії з Китаєм та Іраном допомагає росії у цій війні. При цьому росія також сплачує за таку підтримку і не завжди – грошима, надаючи натомість свої знання та технології.

“росія не отримує цю підтримку безоплатно. Вони віддають свої знання, інсайти, інновацій. Тож це двосторонній рух, який не завжди є вигідним для росії. Але Північна Корея є великою проблемою для нас, і це очевидно”, – резюмував Рютте. 

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня