Скільки голосів отримали Гарріс і Трамп

Скільки голосів отримали Гарріс і Трамп

09:54 Жовтень 10, 2024

Політика 265 4 хвилини

Magyar

Відрив Камали Гарріс від Дональда Трампа у перегонах за посаду президента США скоротився до мінімальних 3 відсоткових пунктів.

Віцепрезидент Демократичної партії Камала Гарріс випереджає кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа лише на три відсоткові пункти (46-43), а це означає, що перевага Гарріс зменшилася після того, як попереднє опитування, проведене 20 вересня, показало, що вона випереджала його на 6 відсотків. Цілком ймовірно, що нещодавні заяви Трампа з економічних питань викликали більшу симпатію у більшої кількості виборців, ніж заяви Гарріс.

Однак слід також враховувати, що опитування Reuters/Ipsos має похибку близько 3 відсотків.

Респонденти оцінили економіку як головну проблему країни, і близько 44% сказали, що підхід Трампа до вартості життя є більш інклюзивним.

Більшість респондентів сказали, що питання «накладних витрат» буде найважливішим для наступного президента, і лише невелика частка опитаних зазначила, що ринок праці та податкова реформа мають бути пріоритетними. Однак у цьому питанні виборці вважають, що Гарріс краще підходить для подолання розриву між багатими та середніми американцями.

Імміграція також у фокусі

Питання імміграції традиційно займає центральне місце в риториці Трампа: 53% виборців погодилися з тим, що нелегальні іммігранти в країні становлять загрозу громадській безпеці, порівняно з 41%, які не погодилися з цим. У травневому опитуванні Reuters/Ipsos виборці ще більше розділилися в цьому питанні. Трамп весь рік привертав увагу до злочинів, які нелегально скоюють іммігранти в країні і, мабуть, йому це вдається.

Насправді, відколи він вступив у перегони влітку, Гарріс постійно користується вищою підтримкою, ніж Трамп – принаймні, згідно зі спільним опитуванням Reuters/Ipsos.

В останньому опитуванні виборці висловили більше довіри до психічного здоров’я Гарріс: 55% погодилися з твердженням, що вона «розумово гостра і здатна впоратися з проблемами», порівняно з 46%, які сказали те ж саме про Трампа.

Спостерігачі кажуть, що все майже напевно зведеться до голосів у семи штатах, де відбудуться вибори, – не дивно, що обидва кандидати практично не рухаються в цих регіонах. Невизначеності додає те, що багато результатів знаходяться в межах похибки.

Джерело:  (vg.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня