Данія посилює прикордонний контроль

Данія посилює прикордонний контроль

15:23 Жовтень 8, 2024

Політика 123 2 хвилини

Magyar

Спочатку два вибухи пролунали в районі посольства Ізраїлю в столиці Данії Копенгагені, а потім постріли зафіксували біля консульства єврейської держави в Стокгольмі. Як наслідок, Данія посилює прикордонний контроль з Німеччиною та Швецією.

Уряд Данії оголосив, що проводитиме частіші перевірки на кордонах із Німеччиною та Швецією, повідомляє Junge Freiheit.

Представник данської поліції оголосив, що в майбутньому будуть проводитися «вибіркові перевірки транспортних засобів і мандрівників на шведському та німецькому кордонах».

Таке рішення було прийнято після двох вибухів, що сталися минулої середи в столиці, в безпосередній близькості від посольства Ізраїлю в Копенгагені. У вівторок також стався антисемітський теракт у Стокгольмі, де невідомий обстріляв ізраїльське посольство – в обох столицях ніхто не постраждав.

«Виходячи з нещодавніх інцидентів у Копенгагені та Стокгольмі, ми вирішили активізувати зусилля поліції у боротьбі зі злочинністю, підвищити рівень обізнаності та профілактики в прикордонних районах», – додав представник данської поліції.

У ймовірному нападі на посольство Ізраїлю в Данії підозрюються двоє громадян Швеції, які підірвали ручні гранати. Зловмисники, віком 16 і 19 років, наразі перебувають під вартою. У четвер шведська спецслужба Säpo вже висловила підозри, що за нападами може стояти іранська держава.

Однак керівник оперативного відділу відомства Фредрік Халльстрем підкреслив, що «поки це лише підозра».

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня