У Тунісі розпочалися президентські вибори

У Тунісі розпочалися президентські вибори

16:28 Жовтень 6, 2024

Політика 5 2 хвилини

У неділю, 6 жовтня, у Тунісі відбуваються чергові вибори президента. На другий термін балотується чинний лідер країни Каїс Саїд.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Виборчі дільниці у містах Тунісу відкрились о 08:00, а закриються за місцевим регламентом о 18:00. Як поінформувала виборча комісія, попередні результати мають бути оголошені не пізніше середи, 9 жовтня, але можуть бути відомі й раніше.

Очікується, що в голосуванні візьмуть участь близько 9,7 млн виборців.

Натомість видання зазначає, що майже повна впевненість у перемозі чинного президента Каїса Саїда, який балотується на другий термін, ув’язнення кількох опозиційних кандидатів та економічний спад у північноафриканській країні призвели до того, що виборці не бажають йти на виборчі дільниці.

Напередодні голосування не відбулося жодних передвиборчих мітингів чи публічних дебатів, а майже всі агітаційні матеріали в місті містили зображення Саїда.

Після того, як Саїд узяв під контроль уряд у 2021 році та розпустив парламент, обраний у 2019 році, в Тунісі почалися репресії проти інакодумців. Багато критиків його політики з різних політичних сил опинилися за ґратами.

За даними правозахисної організації Human Rights Watch, в Тунісі понад 170 людей утримуються під вартою з політичних причин.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня