Мирослав Білецький та Андрій Сибіга разом відвідали школу для українських дітей у Будапешті

Мирослав Білецький та Андрій Сибіга разом відвідали школу для українських дітей у Будапешті

14:46 Вересень 30, 2024

Політика 169 4 хвилини

Magyar

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький разом із новим очільником МЗС Андрієм Сибігою здійснили візит до Угорщини.

Разом відвідали школу та гімназію для українських дітей, яка запрацювала 1 вересня цього року у Будапешті.

☝️Перше закордонне відрядження у новому статусі. 🤝Воно збіглося з першим візитом до Угорщини нового очільника МЗС Андрія Сибіги. Разом відвідали школу та гімназію для українських дітей, яка запрацювала 1 вересня цього року у Будапешті. 👩‍🏫Тут учні можуть навчатися українською мовою з 1 по 12 клас, угорську та англійську мови викладають як іноземні. Зараз у школі здобуває освіту 341 школяр і працює 33 вчителі. 🏫Це просторий, світлий і сучасний заклад, а його учні - активні і кмітливі, готові вчитися, розвиватися, відкривати світ, а в перспективі - розбудовувати і розвивати Україну. 🤝Разом із Андрієм Сибігою та речницею української громади в угорському парламенті Ліліаною Грексою поспілкувалися з педколективом, обговорили актуальні питання. 🇺🇦🇭🇺Подякували школярам та засновникам закладу - українському товариству «Дім українських традицій» та подружжю Сергія та Олени Безкоровайних - за те, що зберігають свої ідентичність, традиції, а угорській стороні - за сприяння у відкритті школи, за те, що українські діти мають змогу вчитися рідною мовою.

Опубліковано Мирослав Білецький Понеділок, 30 вересня 2024 р.

Тут учні можуть навчатися українською мовою з 1 по 12 клас, угорську та англійську мови викладають як іноземні. Зараз у школі здобуває освіту 341 школяр і працює 33 вчителі.

Це просторий, світлий і сучасний заклад, а його учні – активні і кмітливі, готові вчитися, розвиватися, відкривати світ, а в перспективі – розбудовувати і розвивати Україну.

Разом із Андрієм Сибігою та речницею української громади в угорському парламенті Ліліаною Грексою поспілкувалися з педколективом, обговорили актуальні питання.

Подякували школярам та засновникам закладу – українському товариству «Дім українських традицій» та подружжю Сергія та Олени Безкоровайних – за те, що зберігають свої ідентичність, традиції, а угорській стороні – за сприяння у відкритті школи, за те, що українські діти мають змогу вчитися рідною мовою.

Про це повідомляє Мирослав Білецький, т. в. о. голови Закарпатської ОВА.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня