Єврокомісар із питань торгівлі пішов у відставку після скандалу з порушенням карантину

Єврокомісар із питань торгівлі пішов у відставку після скандалу з порушенням карантину

15:00 Серпень 27, 2020

Політика 5419 3 хвилини

Magyar

Філ Хоган, комісар ЄС із питань торгівлі, подав у відставку через порушення епідеміологічних заходів, під час перебування на Батьківщині в Ірландії, – підтвердив попередні повідомлення преси німецькому агентству dpa у Брюсселі у середу ввечері Пітер Пауер, керівник кабінету Хогана.

Хоган оголосив у середу ввечері, що подав заяву про відставку.

“Стає дедалі зрозумілішим, що дискусія навколо мого нещодавнього візиту в Ірландію перешкоджає моїй роботі на посаді уповноваженого ЄС і підірве мою роботу в найближчі ключові місяці”, – йдеться в його заяві.

Не так давно Пітер Пауер, керівник кабінету Хогана, підтвердив відповідне повідомлення в пресі німецькому агентству dpa у Брюсселі. Раніше ірландський кабінет дистанціювався від Хогана, оскільки, незважаючи на обмеження, він відвідав вечерю гольф-асоціації парламенту Ірландії, яка не відповідала нормам охорони здоров’я, а також викликала обурення громадськості в його країні.

Департамент охорони здоров’я Ірландії також докоряє Хогану, що його подорож по Ірландії після в’їзду в країну порушила подальші епідеміологічні заходи, включаючи карантинні норми.

Президент Європейської комісії вимагав подальших пояснень від 60-річного політика християнсько-демократичного партії Fine Gael щодо його поведінки. Однак прессекретар Урсули фон дер Лейен не коментувала це питання в середу ввечері.

У заяві, опублікованій у неділю, Хоган повторно вибачився за участь у скандальному заході 17 серпня. Хоган обіймав посаду уповноваженого з питань торгівлі з 1 грудня.

Минулої п’ятниці міністр сільського господарства Ірландії Дара Каллері вже подала у відставку, оскільки вона також відвідала скандальний захід на 80 чоловік. У четвер ірландський уряд прийняв нові обмежувальні заходи, для припинення розповсюдження Covid-19, відповідно до яких максимальна кількість учасників на заходах, що проводяться в приміщенні, не повинна перевищувати шести людей, за винятком весіль, богослужінь та деяких культурних заходів.

Джерело: origo

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня