Дмитро Кулеба заявив, що Україна отримуватиме від США ракети ATACMS на постійній основі

Дмитро Кулеба заявив, що Україна отримуватиме від США ракети ATACMS на постійній основі

18:34 Жовтень 19, 2023

Політика 1269 3 хвилини

Magyar

Україна отримуватиме від США ракети ATACMS на постійній основі.

Про це в етері “Сніданку з 1+1” заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Отримання Україною ракет ATACMS на постійній основі – це прямий результат домовленості президента Зеленського та президента Байдена, яка була досягнута у Вашингтоні під час їхньої особистої зустрічі наприкінці вересня. Менш ніж місяць пройшов і ось ми вже бачимо конкретний результат. Якщо б почитати між рядків виступ президента після зустрічі з Байденом, з нього можна було б зрозуміти, що ухвалене дуже важливе рішення, а з важливих рішень можна було ухвалити тільки це”, – сказав Кулеба.

Міністр прокоментував стурбованість українців щодо якості ATACMS через рік їхнього виготовлення.

“Насправді головне – це в чиїх руках опиняється зброя. Партнери постійно захоплюються тим, як швидко українці опановують будь-який тип зброї. Тому тут не про рік. Нам головне, щоб стріляло і вбивало ворога. Це український характер… Всі казали “Дайте ATACMS, дайте ATACMS” – дали. І тут всі починають питати, чого дальність 165 км, а не 300 км, чого 1996 рік, а не 1998″, – зауважив глава МЗСУ.

Він зазначив, що “дальність, деталі, роки, це все в динаміці буде розвиватися”. “Головне, що ми розблокували цю позицію і ми вже маємо всі типи зброї, які хотіли в своєму розпорядженні”, – додав міністр.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня