Міністерка державного управління Словенії подала у відставку

Міністерка державного управління Словенії подала у відставку

18:01 Жовтень 7, 2023

Політика 1500 2 хвилини

Magyar

Міністерка державного управління Саня Аянович Ховник у п’ятницю подала у відставку на тлі публікацій про надмірні витрати на поїздку до Нью-Йорка та потенційний конфлікт інтересів в одному з державних тендерів.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на The Slovenia Times.

Про Аянович Ховник в останні тижні багато писали словенські ЗМІ через те, що вона витратила 33 тисячі євро на відрядження до Нью-Йорка. Крім того, в оголошеному її міністерством тендері на 300 тисяч євро переміг її колишній бізнес-партнер.

Дії міністерки почало розслідувати антикорупційне відомство, а понад десяток неурядових організацій закликали її скласти повноваження.

Сама урядовиця заперечувала неправомірні дії зі свого боку й назвала критику у свій бік “безжалісною кампанією”, але вирішила піти у відставку, бо вважає наполягання на подальшій роботі в таких умовах “контрпродуктивним”.

Напередодні у відставку з уряду словенського прем’єра Роберта Голоба подали ще два міністри – міністр природних ресурсів і просторового планування Урош Брежан та міністерка сільського господарства Ірена Шинько – через “втрату довіри” з боку голови уряду.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня