Зеленський прибув із неанонсованим візитом до Канади

Зеленський прибув із неанонсованим візитом до Канади

09:33 Вересень 22, 2023

Політика 793 3 хвилини

Magyar

Президент України Володимир Зеленський прибув із неанонсованим візитом до Канади.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіс прем’єр-міністра Канади.

“Прем’єр-міністр Джастін Трюдо сьогодні оголосив, що Президент України Володимир Зеленський перебуватиме у Канаді з 21-го по 22 вересня 2023-го року. Двоє лідерів продовжать тісно співпрацювати над зміцненням зв’язків між державами й допомогою українському народу у подальшій обороні від російського жорстокого й невиправданого вторгнення. Канада підтримуватиме Україну стільки, скільки знадобиться”, – йдеться у поширеному повідомленні.

Повідомляється, що в Оттаві Трюдо зустрінеться з Зеленським, щоб “підтвердити постійну військову, економічну, гуманітарну підтримку Канади та підтримку розвитку України, яка продовжує захищати себе від жорстокої російської агресії”. Також вони візьмуть участь у церемонії підписання угоди, яка продовжить зміцнення економічних зв’язків між країнами. 

Крім того, в Оттаві Зеленський виступить з промовою до парламенту. Потім лідери поїдуть до Торонто, де зустрінуться з канадськими бізнес-лідерами, щоб “посилити інвестиції приватного сектору в майбутнє України”.

Після цього прем’єр-міністр Трюдо і президент Зеленський візьмуть участь у заході з українсько-канадською громадою.

“Канада, разом зі своїми союзниками і партнерами, продовжуватиме стояти пліч-о-пліч з народом України стільки, скільки буде потрібно. У тісній координації ми будемо посилювати економічний тиск на режим Путіна доти, доки він не поважатиме територіальну цілісність і суверенітет України.. Канада завжди буде з Україною та українцями, які продовжують захищати свої свободу, незалежність та демократію”, − наголосили в офісі Трюдо.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня