Країни G7 оголосять про заборону алмазів з росії

Країни G7 оголосять про заборону алмазів з росії

15:50 Вересень 15, 2023

Політика 1138 2 хвилини

Magyar

Reuters зазначає, що попередні спроби накласти санкції на дорогоцінне каміння з РФ в Європі зустріли опір з боку країн-імпортерів.

Країни G7 оголосять про непряму заборону на російські алмази протягом найближчих двох-трьох тижнів. Сама ж заборона набуде чинності в січні наступного року. Про це заявив представник уряду Бельгії, повідомляє Reuters.

Зазначимо, що лідери країни Великої сімки на саміті в Токіо, що відбувся в травні цього року погодилися працювати разом над відстеженням російських алмазів. Утім, поки що вони не стали вводити пряму заборону на прибуткову для Москви торгівлю дорогоцінним камінням. Однак перехід до відстеження російських алмазів через кордон має прокласти шлях до заборони на імпорт у майбутньому.

Попередні спроби накласти санкції на російське дорогоцінне каміння в Європі зустріли опір з боку країн-імпортерів, зокрема й Бельгії, які стверджують, що це призведе до переміщення торгівлі алмазами в інше місце.

Заборона на російські алмази на рівні ЄС буде вимагати підтримки всіх держав-членів. Бельгія заявила, що потенційно буде відкрита для пропозиції, та тільки в тому випадку, якщо буде створено ефективний механізм G7.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня