Туреччина звинуватила Європарламент в упередженості та наполягає на вступі в ЄС

Туреччина звинуватила Європарламент в упередженості та наполягає на вступі в ЄС

19:58 Вересень 14, 2023

Політика 1091 2 хвилини

Magyar

У Туреччині вважають, що критична доповідь Європейського парламенту по країні за 2022 рік, ухвалена 13 вересня, містить необґрунтовані звинувачення та упереджені твердження, тоді як слід зосередитися на вступі країни в ЄС.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини щодо цієї доповіді, передає Укрінформ.

“Доповідь, як збірка необґрунтованих звинувачень і упереджень, заснованих на дезінформації антитурецьких кіл, є відображенням відомого поверхневого та непрозорого підходу ЄП не лише до відносин між Туреччиною та ЄС, а й до майбутнього ЄС”, – йдеться в заяві МЗС Туреччини.

При цьому в Анкарі вважають доцільним нині зосередитися на обговоренні вступу країни в ЄС та бачать потенціал Туреччини для перетворення ЄС на глобальну силу у протидії поточним викликам.

“Оновлення Митного союзу та невідкладне завершення діалогу про лібералізацію візового режиму є спільними завданнями Туреччини та ЄС на найближчий період. Взаємні кроки, які тут необхідно зробити, піднімуть відносини між Туреччиною та ЄС і процес вступу Туреччини на новий динамічний рівень”, – йдеться в заяві.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня