Лідер Китаю, ймовірно, не поїде на саміт G20 до Індії, від рф буде Лавров – Reuters

Лідер Китаю, ймовірно, не поїде на саміт G20 до Індії, від рф буде Лавров – Reuters

11:57 Серпень 31, 2023

Політика 1041 2 хвилини

Magyar

Лідер Китаю Сі Цзіньпін, імовірно, не братиме участі у саміті лідерів Великої двадцятки, замість нього країну представлятиме глава уряду Лі Цян.

Про це повідомляє Reuters.

Держслужбовці з Індії та Китаю, близькі до підготовки саміту G20 у Нью-Делі, який запланований на 9-10 вересня, повідомили агентству, що скоріше за все на заході Китай представлятиме прем’єр-міністр Лі Цян замість лідера Сі Цзіньпіна.

Високопоставлений урядовий індійський урядовець повідомив Reuters, що “замість Сі прийде прем’єр-міністр”. Два іноземні дипломати в Китаї та держслужбовець ще однієї країни G20 підтвердили, що Сі, швидше за все, не поїде на саміт. Причина скасування його участі невідома.

При цьому очікувалося, що в рамках саміту відбудуться переговори між США та Китаєм на рівні глав держав, на яких мали обговорюватися врегулювання протиріч між країнами. Президент США Джо Байден підтвердив участь у саміті. Його остання зустріч із Сі Цзіньпіном проходила в кулуарах саміту G20 на Балі у листопаді 2022 року.

Reuters також зазначає, що росію на саміті G20 замість диктатора Володимира Путіна представлятиме глава МЗС Сергій Лавров.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня