Через суперечку про аборти Корпус морської піхоти США залишився без командувача

Через суперечку про аборти Корпус морської піхоти США залишився без командувача

16:01 Липень 12, 2023

Політика 1108 3 хвилини

Magyar

Уперше за більш як століття через політичну суперечку морська піхота Сполучених Штатів залишилася без командувача.

Генерал Девід Бергер пішов у відставку після чотирьох років служби. Повноваження командувача тимчасово виконуватиме його заступник – генерал Ерік Сміт.

Призначення на посаду на постійній основі блокує сенатор від штату Алабама, республіканець Томмі Тубервілл. Раніше він заявив, що протистоятиме будь-якому військовому призначенню, яке вимагає схвалення сенату, на знак протесту проти підтримки абортів міністерством оборони.

У зв’язку з цим новий керівник не може обійняти свою посаду й видавати накази, а лише має право приймати бюджетні та інші адміністративні розпорядження.

Згідно з рішенням міністра оборони Ллойда Остіна, Пентагон надає допомогу жінкам-військовослужбовицям в Алабамі, де було заборонено аборти, для здійснення цієї процедури за межами штату.

Ллойд Остін і Девід Бергер, який пішов з посади, на одному з публічних заходів у Вашингтоні закликали сенат вжити заходів задля схвалення необхідного кадрового рішення.

Посада командувача військово-морськими силам першою постраждала від блокування сенатора. На Томмі Тубервіля чинять тиск і його однопартійці, вимагаючи, щоб він відмовився від такого методу протесту.

Найближчим часом у відставку підуть командувачі ВМС, Сухопутних військ і ВПС США, а наприкінці вересня й начальник Генштабу США, генерал Марк Міллі.

Призначені замість них наступники не зможуть обіймати своїх посад без одноголосного рішення сенату.

У червні аналогічну політичну блокаду кандидатів на посади в міністерстві юстиції оголосив сенатор-республіканець від штату Огайо Джей Д. Венс на знак протесту проти висунення звинувачень експрезиденту Дональду Трампу.

 (hirado.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня