Німецькі депутати відвідують Тайвань, Китай протестує

Німецькі депутати відвідують Тайвань, Китай протестує

08:30 Жовтень 3, 2022

Політика 979 2 хвилини

Magyar

Тайвань – “невід’ємна частина території Китаю”, заявили в міністерстві закордонних справ КНР у відповідь на візит німецької делегації з шести депутатів Бундестагу.

Китай висловив протест проти візиту делегації німецького Бундестагу до Тайваню. Представник міністерства закордонних справ країни заявив в інтерв’ю німецькому агентству dpa у неділю, 2 жовтня, що Тайвань – “невід’ємна частина китайської території, а уряд КНР – єдиний легітимний уряд усього Китаю”.

Делегація німецького Бундестагу в складі шести депутатів прибула до Тайваню з п’ятиденним візитом попри протести Китаю. Її очолює представник Християнсько-демократичного союзу Клаус-Петер Вільш (Klaus-Peter Willsch). Німецьких депутатів приймають на найвищому рівні: у них заплановані зустрічі з лідером Тайваню, міністром закордонних справ та головою парламенту.

Представник зовнішньополітичного відомства КНР наголосив, що китайський уряд закликає німецьких депутатів поважати принцип “одного Китаю”, негайно припинити контакти з Тайванем і відправляти тому “хибні сигнали”. Він також заявив, що Китай “вживатиме всіх необхідних заходів для рішучого захисту національного суверенітету та територіальної цілісності”.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня