Італія підтримала вступ України в Євросоюз

Італія підтримала вступ України в Євросоюз

17:52 Червень 10, 2021

Політика 1935 4 хвилини

Magyar

Італія позитивно оцінює реформи України в напрямі співпраці з ЄС і підтримує її європейські прагнення. Про це заявив глава МЗС Італії Луїджі ді Майо на брифінгу зі своїм колегою Дмитром Кулебою в Києві в четвер, 10 червня

За його словами, зміцнення відносин між Брюсселем і Києвом насправді дуже важливе для обох сторін.

“І тому ми пишаємося, що підтримали підписання Угоди про асоціацію та вільну торгівлю між ЄС і Україною, яка набула чинності 1 вересня 2017 року, а також надання ліберального візового режиму, маю на увазі шенгенські візи. Ми задоволені тими результатами, які забезпечили ці угоди і домовленості”, – сказав ді Майо.

Міністр додав, що Італія дуже позитивно сприймає та належним чином оцінює реформи, до яких вдалася Україна в тому, що стосується співпраці з ЄС, і залишається на боці Києва, щоб допомогти йому здійснити повністю ці реформи, щоб повністю могла діяти Угода про асоціацію та вільну торгівлі з ЄС, тому що це відповідає інтересам українського народу й економіки країни.

“Крім того, ми підтримуємо і цінуємо партнерство, якого Україна досягла в тому, що стосується НАТО в плані всіх інструментів і механізмів, які є. Тому що це та рушійна сила, яка повинна збільшити внутрішню міць і обороноздатність вашої країни”, – підсумував він.

У свою чергу, глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що економічні контракти між Україною та Італією, які будуть підписані в рамках спільного бізнес-форуму між країнами, ще сильніше згуртують їх в інтересах українського й італійського народів, а також усього ЄС.

“У України і Італії дуже багато спільних проектів зі співробітництва. Ми з міністром закордонних справ Італії перетворюємо політичні контакти в бізнес-контракти. Це той зв’язок, який ще сильніше об’єднає Україну й Італію в інтересах наших народів і Європи в цілому”, – підкреслив Кулеба.

За словами Кулеби, він звернувся до уряду Італії із проханням відкрити країну для українських туристів.

“Ми хочемо бачити більше українських туристів в Італії, як і італійських туристів в Україні”, – відзначив Кулеба.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня