Вклонився Путіну, обіймався з Лукашенком, але говорив про мир: Гутерреш зганьбився в Казані

Вклонився Путіну, обіймався з Лукашенком, але говорив про мир: Гутерреш зганьбився в Казані

09:50 Жовтень 25, 2024

Політика 241 3 хвилини

Magyar

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш на саміті БРІКС у російській Казані заявив, що світ потребує миру в секторі Гази, Лівані, Україні та Судані.

„Амбіційні” заклики до миру Гутерреша цитує видання Reuters. 24 Канал зібрав цитати генсека, а також інші красномовні вчинки, якими той відзначився в росії у день ООН.

„Ми потребуємо миру в усьому світі… Нам потрібен мир в Україні. Справедливий мир відповідно до Статуту ООН, міжнародного права і резолюцій Генеральної Асамблеї ООН”, – зазначив Гутерреш.

При цьому він заявив, що слід „зміцнити й оновити механізм миру”, що включає реформи, спрямовані на те, щоб Рада безпеки ООН відображала сучасний світ.

Зауважимо, що 24 жовтня у світі відзначають Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Тож, участь ООН у саміті БРІКС у російській Казані, здається, як мінімум цинічною. Президент Володимир Зеленський назвав це порушенням Статуту Організації Об’єднаних Націй.

Ба більше, що генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії.

Гутерреш низько кланявся диктаторам

Також російські ЗМІ опублікували обурливі фото Гутерреша з саміту. На одному із них можна побачити, що той досить приязний до російського президента Путіна. Гутерреш тисне йому руку і наче вклоняється, щоб показати свою повагу.

Заклики до миру в Україні і рукостискання з Путіним непоєднувані речі, та, очевидно Гутерреш цього не розуміє.

Також він любо зустрівся і з іншим диктатором – білоруським нелегітимним президентом Володимиром Лукашенко. На відео політики навіть обіймаються. Схоже, Гутерреш показав на саміті в росії дійсну свою позицію та розуміння „миру”.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня