Посол Британії розповів, як Україна витратить майже 2,3 млрд фунтів від активів рф

Посол Британії розповів, як Україна витратить майже 2,3 млрд фунтів від активів рф

16:55 Жовтень 22, 2024

Політика 0 2 хвилини

Magyar

Велика Британія оголосила про значний пакет допомоги Україні. Нова підтримка України базується на принципі того, що росія повинна платити.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс.

“Сьогодні я хочу сказати, що є нова підтримка для України, яка базується на тому головному принципі, що росія має платити. Сьогодні британський уряд оголосив нову позику для України у розмірі 2,26 мільярда фунтів стерлінгів, що відповідає 3 мільярдам доларів США, яка буде забезпечена прибутками від російських заморожених активів. Україна не платить за цю позику, платить росія”, – розповів Гарріс.

За його словами, ці кошти будуть спрямовані у військовий бюджет України. Тобто таким чином Україна матиме більше ППО, більше гармат і через цей механізм росія опосередковано платить за захист України, за нові можливості для ЗСУ.

“Це британський внесок, але ми чекаємо також подібних рішень від всіх наших партнерів у Великій сімці і загальна сума такої допомоги для України становитиме 50 мільярдів доларів США. То це величезна підтримка на наступний рік, щоб зміцнити позицію України і щоб використати той принцип, що росія має платити”, – підкреслив він.

Повне інтерв’ю з послом Гаррісом – про завершення війни, “план перемоги” Зеленського, вступ до НАТО, британську допомогу Україні – читайте і дивіться невдовзі на РБК-Україна.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня