Ізраїль подав до суду на Макрона

Ізраїль подав до суду на Макрона

11:11 Жовтень 22, 2024

Політика 120 2 хвилини

Magyar

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац наказав своєму відомству вжити юридичних і політичних заходів проти президента Франції Еммануеля Макрона за те, що він не дозволив ізраїльським компаніям брати участь у виставці військово-морських озброєнь Euronaval, заявив міністр у неділю.

Ізраїльським компаніям заборонено демонструвати свою продукцію на виставці озброєнь, що відкривається в Парижі наступного місяця, у відповідь на дії Ізраїлю у війнах в Газі та Лівані.

«Бойкотувати ізраїльські компанії вдруге або нав’язувати їм неприйнятні умови – це неприйнятний антидемократичний крок між дружніми країнами, і я закликаю президента Франції Макрона повністю відкликати їх», – написав Кац.

«Ізраїль стоїть один на передовій боротьби з іранською віссю зла і екстремістським ісламом, і Франція та весь вільний світ повинні стояти разом з ним, а не проти нього», – додав міністр закордонних справ Ізраїлю.

У своїй заяві минулого тижня французький уряд повідомив Ізраїль, що ізраїльським делегаціям не буде дозволено встановлювати стенди або демонструвати обладнання, хоча вони зможуть взяти участь у виставці озброєнь Euronaval в Парижі, що триватиме з 4 до 7 листопада. Це рішення стосується семи ізраїльських компаній.

Джерело: MTI

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня