Сибіга закликав світ вжити заходів: росія дедалі частіше страчує українських військовополонених

Сибіга закликав світ вжити заходів: росія дедалі частіше страчує українських військовополонених

19:57 Жовтень 14, 2024

Політика 0 2 хвилини

Magyar

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга звернувся до міжнародної спільноти із закликом звернути увагу на страти українських військовополонених з боку росії.

Глава МЗС наголосив, що жорстоке поводження росії з українськими військовополоненими є «абсолютним варварством, грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, законів і звичаїв війни».

Сибіга звернув увагу, що страти військовополонених ЗСУ у росії стають дедалі частішими.

“За даними ООН, 95% українських військовополонених піддаються тортурам з боку росіян, їм відмовляють у задоволенні базових потреб та доступі до них”, – заявив міністр.

Сибіга закликав міжнародну спільноту вжити негайних заходів.

“Міжнародна спільнота повинна вжити негайних заходів. Видати ордери МКС на арешт російських катів. Посилити санкційний тиск. Вимагати доступу міжнародних спостерігачів і медиків до місць утримання під вартою, сприяти звільненню військовополонених і всіх незаконно утримуваних осіб”, – наголосив очільник зовнішньополітичного відомства.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня