Посол України обмінявся з представником МЗС Китаю думками про політичне врегулювання війни з рф

Посол України обмінявся з представником МЗС Китаю думками про політичне врегулювання війни з рф

10:54 Жовтень 11, 2024

Політика 0 2 хвилини

Помічник міністра закордонних справ Китаю Лю Бінь запевнив у готовності Пекіна розвивати китайсько-українські відносини у різних сферах. 

Про це повідомили в МЗС КНР за результатами зустрічі Лю з послом України в Китаї Павлом Рябікіним, повідомляє Укрінформ.

„Лю Бінь зазначив, що Китай та Україна є традиційно дружніми країнами, і Китай готовий співпрацювати з Україною, розвивати китайсько-українські відносини та підтримувати взаємовигідне співробітництво в різних сферах”, – розповіли в МЗС КНР.

За їхніми словами, Рябікін сказав, що Україна цінує розвиток відносин із Китаєм та готова активно сприяти обмінам на всіх рівнях і співпраці між двома країнами.

„Сторони також обмінялися думками щодо політичного врегулювання «української кризи» (так у Китаї називають російську війну проти України – ред.)”, – додали в зовнішньополітичному відомстві Китаю.

Зустріч Лю, чий ранг прирівнюється до заступника міністра, із Рябікіним відбулася 8 жовтня. Українська амбасада про зустріч та питання, що обговорювались, поки не інформує.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня