Британія посилила контроль за дотриманням санкцій проти рф

Британія посилила контроль за дотриманням санкцій проти рф

12:53 Жовтень 10, 2024

Політика 0 2 хвилини

Велика Британія запустила новий підрозділ з торговельних санкцій. Його наділили новими повноваженнями для покарання компаній, які не дотримуються обмежень на експорт послуг до росії

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну у 2022 році, Велика Британія запровадила санкції на суму понад $26 млрд. Новий підрозділ, який отримав назву Управління із застосування торговельних санкцій (OTSI), буде підтримувати компанії в дотриманні цих заходів.

Міністр бізнесу і торгівлі Джонатан Рейнольдс зазначив, що OTSI зіграє ключову роль у забезпеченні дотримання санкцій і, за необхідності, вживатиме рішучі заходи проти порушників.

„Цей підрозділ допоможе нам разом із бізнесом продовжувати чинити максимальний тиск на путінський режим”, – наголосив він.

Повідомляється, що OTSI матиме повноваження штрафувати компанії, які порушили санкції, а також оприлюднювати інформацію про них. Також новий підрозділ контролюватиме дотримання санкцій у сфері професійних і ділових послуг, у той час, як  контроль за експортом та імпортом товарів залишиться за наявними структурами.

Підрозділ також зможе розслідувати справи громадян Великої Британії, які порушили правила санкцій, працюючи в третіх країнах, що є новим повноваженням в рамках британського режиму застосування торговельних санкцій.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня