Зеленський озвучив одну з головних причин дефіциту безпеки в небі України

Зеленський озвучив одну з головних причин дефіциту безпеки в небі України

09:18 Жовтень 4, 2024

Політика 140 2 хвилини

Президент України Володимир Зеленський заявив, що однією з головних причин дефіциту безпеки в українському небі є дефіцит рішень країн НАТО про спільний захист.

Про це він сказав під час вечірнього звернення 3 жовтня.

“Не менш важливо перед зимою зараз ППО для України, і також – справжній прогрес для спільного збиття російських ракет і дронів. Ми бачимо, що однією з головних причин дефіциту безпеки в небі України, і зокрема поруч із кордонами НАТО – наших сусідів, – є дефіцит рішень про спільну роботу, про спільний захист”, – зазначив Зеленський.

За його словами, те, що працює в небі Близького Сходу й допомагає обороні Ізраїлю, “може працювати й в небі нашої частини Європи – в Україні, так само допомагаючи рятувати життя”.

“Є спеціальні технічні рішення, є цілком дієва тактика. Сьогодні ми говорили зокрема й про це з Марком Рютте (новим генсеком НАТО – ред.). Ми будемо й надалі переконувати всіх партнерів у тому, що треба впровадити – що треба для результативного захисту неба”, – підкреслив глава держави.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня