Парламент Румунії схвалив створення навчального центру для підготовки українських морпіхів

Парламент Румунії схвалив створення навчального центру для підготовки українських морпіхів

10:07 Жовтень 2, 2024

Політика 0 2 хвилини

Парламент Румунії схвалив пропозицію президента Клауса Йоганніса про створення на території країни навчального центру для підготовки українських морпіхів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Рішення підтримали 233 депутати, 18 виступили проти, а ще 25 – утрималися.

У листі до парламенту Йоганніс писав, що останні події у війні, яку веде Росія проти України, актуалізували необхідність посилення підготовки ЗСУ.

“В результаті проведеного аналізу з’ясувалося, що Румунія має можливість зробити внесок у Коаліцію морських сил і засобів, розмістивши на своїй національній території морський навчальний центр, а також підтримати підготовку українських морських піхотинців, в межах наявних можливостей”, – зазначив президент.

Запропонований план передбачає, що об’єкт діятиме протягом двох років, при цьому Румунія залишає за собою право припинити зобов’язання в будь-який час під час тренувального процесу або після закінчення встановленого терміну. 

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня