рф намагається підірвати єдність Євросоюзу та НАТО гібридними методами - Пісторіус

рф намагається підірвати єдність Євросоюзу та НАТО гібридними методами - Пісторіус

11:59 Вересень 29, 2024

Політика 0 2 хвилини

Magyar

Для Російської Федерації повномасштабна війна в Україні є лише початком. Демократія та незалежність – головні вороги для російського лідера Володимира Путіна.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час виступу у Вільнюсі, повідомляє DW.

“Для Москви Україна є лише початком. РФ намагається підірвати нашу єдність, ЄС та НАТО, гібридними методами. Справжній ворог Путіна – наш вільний та незалежний, демократичний спосіб життя”, – заявив урядовець.

Німецький міністр відзначив, що у 2014-му році, після вторгнення РФ у Крим, інші країни “замість того, щоб відреагувати на цей дзвіночок, натиснули кнопку відкласти сигнал тривоги”.

Окрім того, Пісторіус підтвердив плани уряду ФРН розгорнути у Литві повноцінну бригаду до 2027 року. Зокрема німецьких військових почнуть направляти туди вже цього року.

“Ми усвідомлюємо свою відповідальність як центрального логістичного вузла в Європі, що гарантує, що війська можуть швидко переміщатися з Атлантики на східний фланг у разі потреби… Понад 35 000 німецьких військовослужбовців, 200 літаків, два фрегати та додаткові сили можуть бути приведені в оперативну готовність до 2025 року”, – заявив він.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня