ЄС надасть Північній Македонії 13 мільйонів євро військової та оборонної допомоги

ЄС надасть Північній Македонії 13 мільйонів євро військової та оборонної допомоги

12:35 Вересень 27, 2024

Політика 121 2 хвилини

Magyar

Рада Європейського Союзу схвалила підтримку збройних сил Північної Македонії на суму 13 мільйонів євро в рамках Європейської мирної програми.

У заяві органу ЄС повідомляється, що мета підтримки, яка надійде від фонду Євросоюзу, створеного для фінансування іноземних військових і оборонних витрат, полягає в зміцненні оборонного потенціалу західнобалканської країни, зокрема щодо її участі в Спільних операціях ЄС із політики безпеки та оборони та в інших міжнародних місіях.

Згідно з рішенням, Північна Македонія також отримає військове обладнання, «яке не спричиняє смерть», супутні засоби та, у разі необхідності, технічну допомогу. Підтримка також охоплює технології, пов’язані з розвідкою, спостереженням, радіозв’язком, а також інженерне обладнання, системи зв’язку та інформації.

«Відповідне рішення є яскравим доказом поглиблення відносин між Європейським Союзом і Північною Македонією у сфері політики безпеки та оборони, на додаток до повної координації спільної зовнішньої політики та політики безпеки Північної Македонії та ЄС», – йдеться в повідомленні Ради Європейського Союзу.

MTI

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня