МЗС відреагувало на заклик президента Чехії прийняти «тимчасову» окупацію частини України

МЗС відреагувало на заклик президента Чехії прийняти «тимчасову» окупацію частини України

20:57 Вересень 24, 2024

Політика 320 2 хвилини

Magyar

У МЗС прокоментували заяви президента Чехії Петра Павела щодо можливості тимчасово залишити під окупацією частину території України.

Про це інформує пресслужба МЗС.

“Виведення російських окупаційних військ з суверенної території України в межах її міжнародно визнаних кордонів є одним з обовʼязкових пунктів Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Це та інші положення Формули гарантуватимуть всеосяжний, справедливий та довготривалий мир не лише для України, але для всього європейського континенту та світу”, – йдеться у коментарі дипломатичного відомства.

У МЗС України наголосили, що не може бути половинчастих рішень коли йдеться про людські життя, свободу, спільні цінності, справедливість за російські злочини, відновлення міжнародного миру та безпеки.

“У цьому контексті тимчасові рішення не відновлять повноцінний мир, а лише відтермінують війну. Маємо разом посилити тиск на росію, щоб примусити її до справедливого миру, звільнення територій України та поваги до міжнародного права. Це реалістичний сценарій, який ми здатні втілити спільними зусиллями”, – зазначили у міністерстві.

Напередодні, президент Чехії Петр Павел заявив, що Україна “повинна бути реалістичною” щодо своїх перспектив повернення окупованих територій і змиритися з тим, що деякі з них можуть залишитись під тимчасовим контролем рф.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня