Шольц знову висловився проти поставок Україні далекобійних ракет Taurus

Шольц знову висловився проти поставок Україні далекобійних ракет Taurus

11:00 Вересень 22, 2024

Політика 138 2 хвилини

Magyar

Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц укотре виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus.

Як повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung, таку заяву глава німецького уряду зробив під час публічної дискусії у місті Нідергерсдорф, передає Укрінформ.

„Попри заклики багатьох, я не буду постачати крилаті ракети, які досягають Москви. Я можу і буду запевняти вас: я дотримуватимуся цієї позиції”, – зазначив Шольц.

Канцлер також заявив, що зараз необхідно розглядати варіанти досягнення миру в умовах російської агресії проти України. „Настав час озвучити, які є варіанти”, – сказав він.

Водночас Шольц розкритикував позицію популістських та проросійських партій „Альянс Сари Вагенкнехт” (BSW) та „Альтернатива для Німеччини” (AfD), які вважають мирні переговори альтернативою підтримці України. „Це наївно”, – наголосив канцлер.

Як повідомляв Укрінформ, українські громадські організації Німеччини звернулись до канцлера ФРН Олафа Шольца із закликом передати Україні крилаті ракети Taurus.Україна звернулася до Німеччини із проханням про ракети Taurus в травні минулого року. Чимало політиків у ФРН підтримують ідею, але канцлер і кілька міністрів виступають проти. Шольц продовжує наполягати на тому, що Німеччина не може дозволити Україні самій програмувати ракети Taurus, а відправляти своїх солдатів виконувати ці функції не буде через ризик «ескалації».

Водночас уряд Німеччини має намір у нинішньому році виділити додатково €400 мільйонів на військову підтримку України.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня