Енергетика та захист. Зеленський розповів, на що підуть 35 млрд євро від Єврокомісії

Енергетика та захист. Зеленський розповів, на що підуть 35 млрд євро від Єврокомісії

16:41 Вересень 20, 2024

Політика 103 2 хвилини

Україна планує спрямувати 35 млрд євро від Євросоюзу на енергетичний сектор і сектор безпеки.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві.

„Ці 35 млрд євро ми будемо витрачати передусім на енергетику, на захист. Також на бомбосховища для дітей в школах, садочках, університетах. Це великий для нас дефіцит”, – розповів він.

За словами Зеленського, частину грошей витратять на зброю, передусім вітчизняного виробництва. Мова йде про ракети й дрони, які є дешевшими, ніж у західних партнерів.

„Але ми вдячні нашим партнерам за ту якісну зброю, яку вони запроваджують. І тому частину цих коштів ми готові витрачати передусім на протиповітряну оборону, яка виробляється не в нашій державі”, – додав глава держави.

Також він заявив, що провів „максимально змістовні” переговори з Урсулою фон дер Ляєн, обговоривши майже всі ключові питання, включно з безпекою, енергетикою і майбутнім вступом України до ЄС.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня