США почали зменшувати пакети військової допомоги Україні

США почали зменшувати пакети військової допомоги Україні

20:51 Вересень 17, 2024

Політика 229 2 хвилини

Пакети американської військової допомоги для ЗСУ в останні місяці були меншими, оскільки Пентагон майже вичерпав запаси озброєнь і техніки, готові для передачі Києву.

Про це повідомляє CNN.

За даними журналістів, у Вашингтоні стурбовані бойовою готовністю США, оскільки американські оборонні компанії не встигають виробляти зброю у відповідь на високий попит, викликаний війною з росією.

На даний момент адміністрація Байдена має 6 млрд доларів для підтримки України. Але, незважаючи на це, Пентагон зіткнувся з нестачею ресурсів, які може передати.

«Йдеться про запаси, які ми маємо на наших складах, про що просять (українці – ред.) і чи можемо ми задовольнити ці запити тим, що маємо зараз, не впливаючи на готовність», – сказав один із чиновників.

Один із співрозмовників зазначив, що США намагаються не відправляти Україні надто багато озброєнь в одному пакеті.

«Існують обмеження на те, як швидко ми можемо вивести обладнання, не впливаючи на боєздатність, яка є однією з причин, через яку пакети розподіляються з різницею. Також існують обмеження на те, як швидко Україна може прийняти обладнання та ефективно розподілити його», – заявив він.

Водночас ЗМІ повідомляють, що Штати активно нарощують виробництво ключових систем озброєння, таких як 155-мм снаряди та ракетні комплекси Patriot. Однак цей процес вимагає часу і не може моментально задовольнити поточні потреби.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня