У Монголії пояснили, чому не заарештували Путіна під час його візиту до країни

У Монголії пояснили, чому не заарештували Путіна під час його візиту до країни

19:56 Вересень 3, 2024

Політика 241 2 хвилини

Magyar

Монголія не виконала ордер Міжнародного кримінального суду на арешт диктатора рф володимира путіна, оскільки залежна від імпорту російських енергопродуктів.

Про це заявив речник уряду Монголії у коментарі виданню Politico.

Речник монгольського уряду сказав, що країна опинилася в ситуації енергетичної залежності, й це ускладнює можливість арешту путіна за ордером МКС.

“Монголія імпортує 95% своїх нафтопродуктів і понад 20% електроенергії від наших безпосередніх сусідів (рф та Китаю, – ред.), раніше ми потерпали від перебоїв з технічних причин. Ці поставки мають вирішальне значення для забезпечення нашого існування та існування нашого народу”, – сказав представник монгольської влади.

Окрім цього, він додав, що Монголія “завжди дотримувалася політики нейтралітету у всіх своїх дипломатичних відносинах, що підтверджується її офіційними заявами”.

Речник уряду також додав, що візит Путіна відповідає історичному прецеденту спільного святкування главами держав річниці перемоги радянських і монгольських військ над Японією в битві на Халхін-Голі в 1939 році. Саме тому російський диктатор приїхав до Монголії.

Монголія визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду (МКС), який видав ордер на арешт путіна. Раніше у Міжнародному кримінальному суді зазначили, що Монголія є країною, яка ратифікувала Римський статут. Відповідно до нього, вона зобов’язана заарештувати диктатора рф путіна за ордером, який видав суд в Гаазі. 

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня