Умєров зустрівся з Остіном: обговорили розвиток оборонної промисловості України

Умєров зустрівся з Остіном: обговорили розвиток оборонної промисловості України

08:51 Серпень 31, 2024

Політика 268 2 хвилини

Magyar

Міністр оборони України Рустем Умєров у Вашингтоні зустрівся зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Говорили серед іншого про необхідність постачання Україні додаткових систем ППО на тлі російських ударів по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури.

Про це повідомляє Міноборони України.

У п’ятницю, 30 серпня, українська делегація прибула до Вашингтона, де зустрілася з главою Пентагона Ллойдом Остіном.

За словами Умєрова, він проінформував свого американського колегу про ситуацію на фронті, а також про подальші цілі України. Своєю чергою українські генерали розповіли про пріоритетні потреби ЗСУ в озброєнні, техніці та навчанні наших військових.

“Предметно обговорили ситуацію з триваючими російськими обстрілами цивільних обʼєктів та критичної інфраструктури. Тільки за останні чотири дні російські загарбники атакували Україну більш ніж 400 різними ракетами та дронами”, – розповів очільник Міноборони.

За словами Умєрова, наразі  протиповітряна оборона залишається пріоритетом України. Він розповів, що Україні потрібні установки ППО та ракети до них для захисту критичної інфраструктури, міст та людей.

Крім цього, сторони обговорили розвиток української оборонної промисловості.

Умєров зазначив, що за останні два роки було запущено сотні нових підприємств, які здатні швидко виробляти високоякісну зброю. 

“Співпраця з нашими партнерами є критично важливою для розширення цього виробництва та забезпечення ще більш ефективної оборони України”, – наголосив міністр.

Він також подякував США за їхню лідерську позицію та підтримку, а Остіну за його особистий внесок у роботу Контактної групи з питань оборони України. 

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня