Зеленський обговорив з Радою церков заборону РПЦ

Зеленський обговорив з Радою церков заборону РПЦ

12:47 Серпень 17, 2024

Політика 413 2 хвилини

Magyar

Верховній Раді запропоновано законопроєкт, який може обмежити будь-які маніпуляції із Москви щодо українських церков. Цей законопроект має додати Україні єдності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву українського президента Володимира Зеленського.

Зеленський повідомив, що 16 серпня, він провів зустріч із членами Ради церков та релігійних організацій. Після розмови він подякував їм за підтримку курсу на духовну незалежність України.

“Верховній Раді запропоновано законопроєкт, який може реально гарантувати, що не буде жодних маніпуляцій із Москви українською церквою. Цей законопроєкт повинен спрацювати й повинен додати Україні соборності, реальної нашої єдності духовної”, – пояснив президент.

Зауважимо, що Верховна Рада ще у жовтні 2023 року в рамках першого читання, ухвалила законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов’язаних із Росією.

У березні 2024 року Комітет рекомендував Раді підтримати вищезгаданий законопроєкт й у другому читані, однак цього досі не відбулось.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня