Кабмін звільнив Горбачова з посади освітнього омбудсмена

Кабмін звільнив Горбачова з посади освітнього омбудсмена

13:09 Серпень 15, 2024

Політика 442 2 хвилини

Magyar

Кабінет міністрів вирішив звільнити Сергія Горбачова з посади освітнього омбудсмена.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. Як зазначив нардеп, рішення було ухвалено на позачерговому засіданні Кабміну.

Що відомо про Сергія Горбачова

Горбачов є українським діячем освіти, журналістом та першим освітнім омбудсменом України. Народився він у Запоріжжі, Україна. Протягом життя опанував більш ніж 20 професій, зокрема, будівельника, дизайнера і програміста.

Впродовж 1984–1988 років працював вчителем російської мови та літератури у кількох запорізьких школах. Був одним із творців ліцею «Логос» у Запоріжжі, одного з перших освітніх закладів для обдарованих дітей; займав посаду директора ліцею з 1990 до 1996 років. З 1997 до 2000 працював дизайнером-верстальником у книжковому видавництві «Дике Поле». З 2006 до 2013 був директором інформаційного центру газети «Коммерсантъ Украина».

У 2015 році, після перемоги у конкурсі на заміщення вакантної посади, став директором школи №148 міста Києві. Тоді ж почав викладати зарубіжну літературу та медіаграмотність.

Висунув свою кандидатуру на новостворену посаду освітнього омбудсмена у 2019 році. 14 серпня 2019 року Горбачов офіційно став першим освітнім омбудсменом в Україні.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня