Ізраїль відповів Норвегії

Ізраїль відповів Норвегії

12:27 Серпень 10, 2024

Політика 636 2 хвилини

Magyar

Ізраїль позбавив акредитації вісьмох норвезьких дипломатів – про це рішення повідомив міністр закордонних справ Ізраїлю Ізраель Кац. Дипломати посольства Норвегії в Ізраїлі, про яких йдеться, підтримували контакти з Палестинською владою. 

«Замість того, щоби боротися з палестинським терором після 7 жовтня та підтримувати Ізраїль у його боротьбі проти іранської осі, Норвегія вирішила відзначити вбивць і ґвалтівників ХАМАСу, визнавши палестинську державу», – заявив ізраїльський міністр закордонних справ.

МЗС Ізраїлю обгрунтувало припинення дипломатичного статусу тим, що уряд Норвегії вжив низку антиізраїльських і односторонніх заходів. Згідно з листом, переданим норвезькому послу, дипломатичний статус представників має бути скасований протягом семи днів після повідомлення.

Той, хто нападає на нас і проводить односторонню політику проти нас, заплатить за свої дії, заявив Кац у травні, коли Норвегія разом з Іспанією та Ірландією вирішила визнати палестинську державу. Рішення також підтвердило Міністерство закордонних справ Норвегії, додавши, що воно вважається крайнім кроком із боку Ізраїлю.

Палестинська автономія була створена на основі Ослівських угод, які Ізраїль і палестинці уклали в 1993 році після таємних переговорів у столиці Норвегії. Відтоді скандинавська країна відіграє важливу роль у регіоні.

(vg.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня