ЄС закликає Бангладеш до мирного врегулювання

ЄС закликає Бангладеш до мирного врегулювання

10:23 Серпень 7, 2024

Політика 350 3 хвилини

Magyar

Європейський Союз закликав до впорядкованого і мирного переходу в Бангладеш після того, як прем’єр-міністр країни подав у відставку й армія взяла владу в свої руки.

“Життєво важливо забезпечити впорядкований і мирний перехід до демократично обраного уряду в Бангладеш, з повною повагою до прав людини і демократичних принципів”, – йдеться в прес-релізі, опублікованому в понеділок Службою зовнішніх справ Європейського Союзу.

ЄС закликав до “спокою і стриманості” після того, як начальник армії Вакер-Уз-Заман у своєму зверненні “до нації” незабаром після від’їзду прем’єр-міністра заявив, що він звернеться до глави держави Шахабуддіна Чуппу з проханням сформувати тимчасовий уряд.

ЄС також висловив шок з приводу кількості загиблих в останні дні протестів.

“Ми беремо до уваги запевнення генерала Вакер-Уз-Замана, що ситуація буде врегульована мирним шляхом і що всі незаконні вбивства будуть неупереджено розслідувані. Відповідальність за порушення прав людини є вкрай важливою. Ті, хто був свавільно затриманий, повинні бути негайно звільнені”, – заявили в МЗС.

Минулого місяця в Бангладеш спалахнули масові протести проти закону про квоти, який мав би зарезервувати 30% державних посад для родичів ветеранів війни, в той час як майже 32 мільйони молодих людей у більш ніж 170-мільйонній країні не мають ані роботи, ні навичок, які б дали їм кращі шанси заробити на життя.

Під час масових протестів у липні близько 150 людей було вбито, тисячі поранено і десятки тисяч заарештовано.

Антиурядові протести на деякий час призупинилися після того, як Верховний суд скасував більшість квот, але в останні дні вони періодично поновлюються, а сутички з поліцією призвели до загибелі близько 100 людей у неділю і ще 55 – у понеділок.

Джерело: (hirado.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня