Україна не скасує санкції проти російського «Лукойлу»: Шмигаль назвав причину

Україна не скасує санкції проти російського «Лукойлу»: Шмигаль назвав причину

20:17 Липень 31, 2024

Політика 404 3 хвилини

Magyar

Україна не має намірів скасовувати санкції проти російської компанії “Лукойл”. Запроваджені обмеження не становлять загрози для енергетичної безпеки Словаччини та інших країн Європи.

Про це повідомляє у Telegram прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, протягом останніх тижнів він мав низку розмов з премʼєр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Всі вони були про енергетичну безпеку країн.

“Україна наполягала і продовжує наполягати на необхідності максимальної відмови від російської нафти. Бо росія й енергетична безпека – не сумісні речі. Всі країни це розуміють і більшість діє. ЄС дозволив Словаччині та ще низці країн використовувати російську нафту за умови, що країни будуть активно розбудовувати альтернативні канали постачання. Більшість – розбудовує”, – зазначив прем’єр.

Він додав, що Україна залишається надійним транзитером для всіх країн, які цінують свободу та верховенство права, та беззаперечно виконує Угоду про асоціацію з ЄС.

“Санкції, запроваджені РНБО України, не становлять загрози для енергетичної безпеки Словаччини та Європи загалом, саме тому їх скасування не є предметом обговорення. Маємо повне розуміння Брюсселя в цьому питанні”, – наголосив Шмигаль.

Прем’єр також зазначив, що Словаччина є надійним партнером України, “від якого ми не очікуємо шантажу або погроз”. Адже “погрожувати Україні, яка захищається від агресора, заради того, щоб держава-терорист продовжувала заробляти свої криваві надприбутки – це сумнівний шлях”.

Також Шмигаль та Фіцо домовилися про чергову міжурядову зустріч у жовтні, де продовжать “конструктивний, прагматичний діалог”.

“Дякую моєму колезі, пану Фіцо, за важливі конструктивні розмови. Впевнений, ми знайдемо взаємовигідні рішення для України, для Словаччини, для Європи”, – наголосив український прем’єр.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня