Гарріс зібрала $200 млн, залучила 170 000 волонтерів за перший тиждень своєї президентської кампанії

Гарріс зібрала $200 млн, залучила 170 000 волонтерів за перший тиждень своєї президентської кампанії

15:01 Липень 31, 2024

Політика 315 8 хвилин

Magyar

Виборчий штаб віцепрезидентки Камали Гарріс зібрав 200 мільйонів доларів з часу її висунення в якості ймовірної кандидатки в президенти від Демократичної партії минулого тижня. Це приголомшливий успіх у її змаганні проти кандидата від Республіканської партії, колишнього президента США Дональда Трампа.

Штаб оголосив результати збору коштів у неділю і заявив, що основна частина пожертв — 66% — надійшла від тих, хто вперше зробив внесок під час виборчого циклу 2024 року, і була зроблена після того, як президент США Джо Байден оголосив про свій вихід з перегонів і підтримав кандидатуру Гарріс.

Понад 170 000 волонтерів також зареєструвалися, щоб допомогти кампанії Гарріс спілкуватись із виборцями телефоном, агітувати та іншим чином просувати голосування.

До дня виборів залишилося 100 днів.

“Імпульс і енергія виборців на підтримку віцепрезидентки Гарріс реальні — як і основи цієї гонки: ці вибори будуть дуже конкурентними і результат визначить невелика кількість виборців в кількох штатах”, — написав у звіті Майкл Тайлер, директор із комунікацій кампанії.

Виборчий штаб Гарріс повідомив, що під час вихідних організував близько 2300 заходів у штатах, у яких триває найзапекліша боротьба.

Гарріс в суботу зустрілась із виборцями в Піттсфілді, штат Массачусетс, залучивши сотні людей до збору коштів, розпочатого ще до того, як Байден зняв свою кандидатуру з виборів.

Спочатку планувалося зібрати 400 000 доларів, але, згідно з даними кампанії, було зібрано близько 1,4 мільйона доларів.

45-річна Менді Роббінс із міста Декейтер, штат Джорджія, приїхала на одну з організаційних подій у неділю в північному передмісті Атланти, щоб послухати губернатора Кентуккі Енді Бешира, потенційного напарника Гарріс у перегонах.

Роббінс каже, що Байден “чудово попрацював” в Білому домі, але визнала, що вона мала б менше ентузіазму, якби він залишився в перегонах. “Тепер я нарешті відчуваю надію, – сказала Роббінс. Вона додала. – Ми можемо перемогти з Гарріс”.

Бешер поділився досвідом із прихильниками, запевняючи, що їхня активність може вплинути на напружені перегони.

Бешер переміг на виборах губернатора 2019 року з перевагою приблизно в 5000 голосів з 1,41 мільйона поданих бюлетенів.

У листопаді його переобрали з відносно великою перевагою.

“Кожна розмова з виборцями мала значення. Кожен телефонний дзвінок мав значення. Кожна складна розмова, яку люди мали з дядьком на День подяки, мала значення, — сказав Бешер про свою гонку 2019 року. — Кожен, хто прийшов сьогодні, хто реєструється, щоб стати волонтером… можливо, ви станете визначальним для перемоги Гарріс в цій гонці”.

Тим часом Трамп, його напарник сенатор Джей Ді Венс та їхні сурогати активізували зусилля, щоб представити Гарріс як ультралівого політика.

Венс сказав у неділю в штаті Міннесота, що Гарріс “отримала невеликий поштовх, але це скоро зникне”. трохи від її знайомства», але передбачив, що він скоро розвіється.

“Слухай, люди дізнаються про її історію, — сказав Венс. — Вони дізнаються, що вона радикал. Вони дізнаються, що вона в основному ліберал Сан-Франциско, який хоче розповсюдити політику Сан-Франциско на всю країну”.

Венс повторив заяви Трампа, який під час передвиборчого виступу в суботу з Венсом у Сент-Клауді, штат Міннесота, назвав Гарріс “божевільною лібералкою”, звинуватив її в бажанні “позбавити поліцію фінансування” і сказав, що вона має “абсолютно радикальну позицію” щодо абортів.

Гарріс, активна прихильниця прав на аборти, чітко дала зрозуміти, що вона зробить підтримувані республіканцями зусилля щодо обмеження репродуктивних прав ключовим елементом своєї кампанії.

“Немає такого ліберального питання, яке вона не вирішила осідлати”, — сказав сенатор Ліндсі Грем.

Прихильник Трампа, сенатор Том Коттон, штат Арканзас назвав Гарріс повноцінною партнеркою у “багатьох найгірших рішеннях адміністрації Байдена”, включаючи хаотичне виведення американських військ у серпні 2021 року, яке призвело до швидкого розвалу афганського уряду. Коттон також звинуватив Гарріс в сприянні проіранськім ХАМАСу і Хезболлі шляхом тиску на прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу через жертви серед цивільного населення під час війни в Газі.

Нетаньягу провів окремі зустрічі з Гарріс і Байденом у Білому домі в четвер.

Після зустрічі Гарріс сказала, що вона закликала Нетаньягу якнайшвидше досягти угоди про припинення вогню з бойовиками ХАМАС, щоб десятки заручників, утримуваних бойовиками в Газі з 7 жовтня, могли повернутися додому.

Гарріс сказала, що вона також підтвердила право Ізраїлю захищатися, але висловила глибоку стурбованість великою кількістю загиблих у Газі та “жахливою” гуманітарною ситуацією там.

Напруженість на Близькому Сході зросла в суботу після того, як ізраїльська влада заявила, що ракета з Лівану влучила у футбольне поле на контрольованих Ізраїлем Голанських висотах, убивши 12 дітей і підлітків. Удар викликав побоювання щодо ширшої регіональної війни між Ізраїлем і Хезболлою, яка заперечувала свою причетність до нападу.

Трамп на мітингу в суботу заявив, що інцидент на Голанських висотах “увійде в історію як ще один момент створений слабким і неефективним президентом і віцепрезидентом Сполучених Штатів”. Венс у неділю звинуватив Гарріс в тому, що вона стала “катастрофою” для врегулювання конфлікту.

Тим не менш, деякі республіканці стурбовані тим, що вступ Гарріс до кампанії активізував демократів і що Трампу потрібно переналаштуватися.

Губернатор Нью-Гумпшира Кріс Сунуну сказав, що політичний “медовий місяць” Гарріс, ймовірно, триватиме місяць, але він додав, що Трамп, і Венс повинні припинити атакувати особистість Гарріс, бо це не змусить людей голосувати. Натомість він порадив їм приділяти увагу питанням політики і “триматися подалі від образ”.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня