Голова контррозвідки Чехії: Світ балансує на межі глобального конфлікту

Голова контррозвідки Чехії: Світ балансує на межі глобального конфлікту

11:30 Липень 28, 2024

Політика 600 2 хвилини

Magyar

Очільник Служби безпеки та інформації Чехії (BIS) Міхал Куделка вважає, що безпекова ситуація у світі нині є надзвичайно серйозною та загрожує перерости у глобальний конфлікт.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це він сказав в інтерв’ю ČTK.

Куделка вважає ситуацію з безпекою у світі надзвичайно серйозною, і він переконаний, що це відображається у багатьох сферах і в Чехії.

“Світ кипить і небезпечно балансує на межі глобального конфлікту. У цій ситуації BIS продовжуватиме робити все можливе, щоб зробити свій внесок у захист Чеської Республіки та її громадян”, – зазначив він.

Серед поточних загроз директор чеської контррозвідки назвав загрозу для Європи з боку російського імперіалізму, диверсійні та розвідувальні операції з боку Росії, Китаю та Ірану.

Він також перераховує серед них ворожу пропаганду, міграцію, загрозу ісламського тероризму, зростання правого екстремізму, зокрема нелегальну торгівлю зброєю, кібератаки або можливе зловживання штучним інтелектом.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня