Новий глава МЗС Британії вирушив із візитом до Ізраїлю

Новий глава МЗС Британії вирушив із візитом до Ізраїлю

09:16 Липень 15, 2024

Політика 720 2 хвилини

Новий міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі вирушив з першим візитом до Ізраїлю, щоб сприяти швидшому припиненню війни.

Про це повідомляється у пресрелізі британського зовнішньополітичного відомства.

Зазначається, що в ході візиту Леммі наполягатиме на негайному припиненні вогню в Газі, збільшенні гуманітарної допомоги там та звільненні заручників.

Він зосередиться на дипломатичній ролі Сполученого Королівства у допомозі того, щоб покласти край конфлікту в Газі та досягнути прогресу на шляху до довгострокового миру та безпеки на Близькому Сході.

Під час зустрічей із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та президентом Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом Девід Леммі закликатиме до «незворотнього шляху до рішення з двома державами».

Міністр закордонних справ Британії також оголосить, що цього року Лондон виділить благодійній організації UK-Med ще 5,5 млн. фунтів стерлінгів (понад $6 млн) для фінансування їх роботи з порятунку життів у Газі.

Також Леммі підніме питання про ввезення у сектор Гази 680 тонн британської гуманітарної допомоги, яка очікує на допуск.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня